lauantai 25. lokakuuta 2014

Nachovuoka ja itsetehty guacamole

Koska suorastaan rakastan TexMex-ruokaa, tein eilisen perjantai-illan kunniaksi, ensimmäistä kertaa, nachovuoan. Tulisen vuoan seuraksi oli itsetehtyä guacamolea, raikasta salaattia ja ranskankermaa. Voin kertoa, että oli juurikin minunlaistani ruokaa ja vei kielen mennessään, nam!



Nachovuokaan löytyi netistä paljon erilaisia ohjeita, joiden mukaan muakkasin omanlaiseni version. Ruokaa tuli aika tuhti satsi, vähempikin olisi riittänyt kahdelle ihmiselle iltapalaksi. Mies söi sitten loput tänään lounaaksi. 

Nachovuoka

200g nachosipsejä
400g naudanjauhelihaa
1pss Taco spice mix (hot)
1dl vettä
1prk smetanaa
tabascoa
salsaa
juustokastiketta
juustoraastetta

Paista jauheliha ja lisää sekaan taco maustepussi, vesi ja smetana. Anna seoksen porista ilman kantta n.10 min. Lado vuokaan vuorotellen nachoja, jauhelihamössöä ja salsaa. Päällimmäiseksi reilusti juustokastiketta ja juustoraaste. Laita uuniin n. 10 min ja 200 astetta.

Jokunen vuosi sitten Amerikanreissulla kävimme miehen kanssa syömässä mexicolaisessa ravintolassa ja sain siellä elämäni parasta guacamolea. En edes ollut osannut haaveilla, että siltäkö sen kuuluukin maistua. Yhtäläisyyksiä kaupan valmiiseen "guacamoleen" saa kyllä hakea. Reissun jalkeen teinkin itse tätä ihanaa herkkua muutaman kerran kotona, mutta jostain syystä se jäi sitten unholaan. Eilen sitä pitkästä aikaa tein ja kyllä maistui hyvälle. Tässä resepti jolla tällä kertaa itse sitä tein. Ohjeesta tulee taas aika reilu annos, mutta guacamole sopii hyvin myös muiden ruokien lisukkeeksi tai vaikka leivän päälle.

Guacamole

4 kypsää avokadoa
1 lime
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
2 rkl ranskankermaa
ripaus suolaa
(tabascoa oman maun mukaan)

Halkaise avokadot, poista kivi ja kaiva lusikalla hedelmäliha kulhoon. Lisää sekaan limen mehu, murskattu valkosipulinkynsi, pilkottu sipuli, ranskankerma ja mausteet. Soseuta ja sekoita sauvasekoittimella. Jos haluaa karkeamman rakenteen, voi avokadot murskata myös haarukalla ja sekoittaa muut aineet käsin sekaan.


Kylläpä olisi tämän annoksen seurana maistunut lasillinen oikein täyteläistä punaviiniä. Nyt sai raikas vesi toimia kyytipoikana, ja hyvin toimikin.

Nälkäisenä en jaksanut edes yrittää panostaa annoskuvaan, vaan näpsäsin jotain äkkiä kännykällä, mutta uskokaa mua, se näytti ja tuoksui huumaavan herkulliselta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti